Profesjonalny i bardzo wydajny elektryczny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 700
Stworzone jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
Idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej przez elektryczne grzałki w przestrzeni między płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
Wyposażony w ręczny system uzupełnianie wody w płaszczu wodnym, z możliwością sprawdzenia poziomu wody
Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego
Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem
W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
Zawór bezpieczeństwaz ciśnieniomierzem chroniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego podczas fazy schładzania
Kocioł szybko nagrzewa się do maksymalnej mocy
Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 2,5 mm
Wyposażony w pokrętło z 6-stopniową regulacją mocy
W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system instalacji elektrycznej i zastosowanie najwyższej jakości komponentów pozwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
Nóżki z regulowaną wysokością
Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP